uva.nl

In kunsthistorische handboeken wordt kunstgeschiedenis gepresenteerd in grote en daarom vooral van vernieuwing uitgaande lijnen. De collegereeks Jatwerk heeft ten doel de cursist ter verdieping kennis te laten maken met verschillende vormen van kopiëren en ontlening in de kunstgeschiedenis en de redenen hiervoor.

Detail Summary
Startdatum 1 april 2019
Einddatum 23 mei 2019
Tijd 00:00
Links het kunstwerk van Luc Tuymans rechts de foto van Katrijn van Giel. Foto DS

Direct aanmelden en betalen

Het vak ©Jatwerk biedt verdieping in vervolg op de eerste kennismaking met de canon van de Westerse kunstgeschiedenis tijdens Inleiding in de Kunstgeschiedenis. Dit inleidend overzicht was veelal chronologisch en opbouwend geordend. Bij ©Jatwerk zal een groter begrip verkregen worden van de diachrone verbanden in de geschiedenis van de beeldende kunst en architectuur.
Hierbij ligt de focus niet op uniciteit en originaliteit, maar gaat het juist om de vele manieren waarop kunstenaars in de oudheid tot heden zijn omgesprongen met het werk van anderen: ontleningen, verwijzingen, pastiches (mengelmoes van fragmenten) etc. In de collegereeks zal vanuit dit perspectief aandacht zijn voor kunstenaars en kunstwerken, vorm en inhoud, atelierpraktijken en kunstenaarsopleidingen, kunsttheorie en kunsthandel.

Studiegids

• Data: 1 april - 23 mei 2019
  • Tijden: maandagen en donderdagen 11.00 - 13.00 uur
  • Locatie: Oudemanhuispoort D0.09 (ma) en D1.09 (do)
  • Cursusprijs: 190 / 171 euro (kortingsprijs voor AUV-leden)

Rooster

Studiemateriaal E-reader, beschikbaar via Blackboard
Uiterste aanmelddatum 24 maart 2019 (op basis van beschikbaarheid)
Algemene voorwaarden Open UvA-Colleges

CANVAS

Canvas is de (nieuwe) digitale leeromgeving van de Universiteit van Amsterdam en wordt gebruikt door alle docenten en (reguliere) studenten van de UvA. Toehoorders mogen ook gebruik maken van Canvas. Voor meer informatie klikt u op de link Veelgestelde vragen over Canvas.

Veelgestelde vragen over Canvas