Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
uva.nl

In de eerste decennia van de twintigste eeuw lagen de rijkste landen ter wereld (gemeten naar inkomen per hoofd van de bevolking) zonder uitzondering in West-Europa en in de voormalige Europese koloniën in Noord-Amerika en Oceanië: Canada, de Verenigde Staten, Australië en Nieuw Zeeland.

Detail Summary
Startdatum 5 februari 2019
Einddatum 22 maart 2019
Tijd 00:00

Direct aanmelden en betalen

Dat verschil tussen het Westen en de rest van de wereld heeft niet altijd bestaan. Sterker nog, lange tijd was Europa een weinig ontwikkelde uithoek van het grote Euro-Aziatische continent waar de toon werd gezet door hoogontwikkelde samenlevingen in China, India en het Midden-Oosten. Deze cursus behandelt de achtergronden en de verschillende debatten omtrent de `Rise of the West', vooral ook door Europa vanuit een niet-Westers perspectief te bekijken. 

Studiegids

Data, tijd(en), locatie en prijs

  • Data: 5 februari - 22 maart 2019
  • Tijden: dinsdagen 15:00 - 17:00 uur en vrijdagen 11:00 - 13:00 uur
  • Locatie: Oudemanhuispoort, D1.08
  • Cursusprijs: 190 / 171 euro (kortingsprijs voor AUV-leden)

Rooster

Belangrijk om te weten

Cursustype Open UvA-College
Onderwijsvorm Hoorcolleges
Semester/blok Semester 2, blok 1
Voertaal Nederlands
Studiemateriaal zie UvA studiegids
Overige informatie U volgt het OUC als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen en geen werkcolleges (tenzij hierboven anders is aangegeven), geen tentamen mag doen en geen studiepunten mag behalen. 
Uiterste aanmelddatum 27 januari 2019 (op basis van beschikbaarheid)
Algemene voorwaarden Open UvA-Colleges

CANVAS

Canvas is de digitale leeromgeving van de Universiteit van Amsterdam en wordt gebruikt door alle docenten en (reguliere) studenten van de UvA. Toehoorders mogen ook gebruik maken van Canvas. De Illustere School stuurt u per mail codes waarmee u kunt inloggen op Canvas. Voor meer informatie klikt u op de link hieronder.

Veelgestelde vragen over Canvas