Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Online collegereeks Dit hebben wij in huis

Op initiatief van emeritus hoogleraren Marita Mathijsen en Selma Leydesdorff

Nu we allen thuis zitten en de stad verlaten oogt, hebben emeritus hoogleraren Marita Mathijsen en Selma Leydesdorff het initiatief genomen om via een online lezingenreeks een proef van al het moois en verrassends wat de Faculteit der Geesteswetenschappen in huis heeft, zichtbaar te maken voor een breed publiek. In de maanden juni en juli verbinden tien prominente hoogleraren uit diverse geesteswetenschappelijke disciplines de actualiteit met hun kennis en expertise.

De reeks is een samenwerking van SPUI25 en de Illustere School van de Faculteit der Geesteswetenschappen. Mathijsen en Leydesdorff zullen alle lezingen modereren. De colleges duren ongeveer een half uur, na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De Faculteit der Geesteswetenschappen van de UvA is een klassieke faculteit met een brede waaier aan specialismen. De faculteit bevindt zich letterlijk en figuurlijk midden in de stad en de samenleving. Haar wetenschappers werken intensief samen met tal van culturele en maatschappelijke organisaties en bedrijven, en mengen zich veelvuldig in het actuele debat.

De sprekers in de reeks zijn: Margriet Schavemaker - Fred Weerman - Joep Leerssen - Rens Bod - Herman Pleij - Mieke Bal - Marita Mathijsen - Frank van Vree - Ieme van der Poel - Selma Leydesdorff

Programma