Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Leergang Redacteur/editor

Voor professionals en andere belangstellenden

Wat is een leergang en voor wie is het bedoeld?

Een leergang is een verkorte masteropleiding, ingericht voor een specifieke doelgroep. Het onderwijspakket van de leergang bestaat uit dezelfde vakken als de duale master Redacteur/editor, met uitzondering van de masterscriptie. Een deelnemer kan de hele leergang volgen, maar het is ook mogelijk een beperkter aantal vakken te kiezen. In welke volgorde en welk tempo de vakken worden gevolgd, mag de deelnemer zelf bepalen. De deelnemer hoeft geen taaltoets af te leggen.

Aanmelden en betalen

Aanmelden voor de leergang kan tot uiterlijk 15 december of 15 juni voorafgaand aan het semester waarin u wilt starten. Vóór aanmelding dient u uw academisch denk- en werkniveau aan te tonen door uw cv en motivatiebrief, plus een scan van uw diploma te mailen naar de coördinator van de opleiding, drs. E.J. Rietstap. Op basis hiervan wordt bepaald of een persoonlijk intakegesprek nodig is. Na toelating door de coördinator kunt u zich aanmelden via de link hieronder. Plaatsing voor de colleges geschiedt in volgorde van aanmelding. Per vak is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Betaling geschiedt per vak. Een vak van 6 EC kost € 690. De benodigde literatuur is niet bij de prijs inbegrepen. Na plaatsing (op basis van beschikbaarheid) ontvangt u een factuur. Er wordt over de prijzen geen btw berekend. Aan de prijzen zoals vermeld op de website kunnen geen rechten worden ontleend. U dient er rekening mee te houden dat de prijzen jaarlijks verhoogd (kunnen) worden. Bij het uitblijven van (tijdige) betaling kan toegang tot het college geweigerd worden. 

Programma

In de studiegids van de UvA staan de colleges die u kunt volgen uitgebreid beschreven. Klik hiervoor op de links van de vakken. De meeste vakken worden aangeboden in het eerste semester (september-januari). In het tweede semester (februari-juni) kunnen deelnemers drie keuzevakken volgen.

Semester 1 

Vak Prijs* EC
Taalanalyse en tekstredactie € 1.380 12
Literatuur & boekbedrijf € 1.380 12
GAU-masterclass Sales, marketing, digitale innovatie en redactie non-fictie (januari) € 690 6

Semester 2

Vak Prijs* EC
Literair erfgoed € 690 6
Blok 1-2: drie keuzevakken**    
GAU-masterclass Redactie fictie (juni) € 690 6
Stage (optioneel en alleen na goedkeuring coordinator) € 175 --

*Aan de prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

** Op het aanmeldformulier kan als studiegidscode 123456789 worden ingevuld.

Wat is de studiebelasting?

De studiebelasting is voor een vak van zes studiepunten 20 uur per week gedurende een periode van acht weken. Deze 20 uur omvat twee maal twee contacturen per week en daarnaast 16 uur voorbereiding. 

Stage

Voor cursisten die de leergang met succes hebben afgerond en over voldoende motivatie beschikken, kan in sommige gevallen een stage bij een uitgeverij geregeld worden. De kosten voor de stagebemiddeling zijn 175 euro. U kunt voor de stage geen studiepunten halen.

Contact

Voor inhoudelijke vragen over de leergang kunt u contact opnemen met de coördinator:

Drs. E.J. (Everdien) Rietstap

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Taalbeheersing, Argumentatietheorie en Retorica