Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De Faculteit der Geesteswetenschappen nodigt ook niet-studenten uit om tussen de reguliere studenten plaats te nemen in de collegebanken.

Een Open UvA-college is een vak uit het bacheloronderwijs dat open staat voor een breder publiek. U schuift als toehoorder aan in de collegebanken bij de reguliere bachelorstudenten. U schrijft zich dus niet in voor een heel studiejaar, maar u kiest één of meer vakken uit het reguliere bacheloronderwijs die vooraf zijn aangemerkt als Open UvA-college. U kunt hiervoor geen tentamen doen en geen studiepunten behalen. 

 • Aanmelden en betalen

  Bij elk Open UvA-college op deze website vindt u gedurende de aanmeldperiode een link naar het aanmeldformulier. Bij de aanmelding kunt u direct betalen via iDEAL, Paypal of creditcard. Uw inschrijving is definitief na betaling. 

  Na aanmelding ontvangt u direct per e-mail een bevestiging. Het is belangrijk dat u zich aanmeldt met uw eigen e-mailadres. Gebruikt u het e-mailadres van iemand anders dan kunt u niet in Canvas geplaatst worden. Let op: soms komt de bevestiging van uw aanmelding in uw spammap terecht.

  Alumni van de UvA die lid zijn van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV) krijgen 10% korting op het cursusgeld. UvA-medewerkers kunnen kosteloos deelnemen aan Open UvA-colleges; voor lezingenreeksen in Spui25 betalen zij het reguliere cursusgeld. 

 • Canvas

  Canvas is de digitale leeromgeving van de UvA waarmee het onderwijs wordt ondersteund. U vindt hier onderwijsmateriaal, artikelen, opdrachten en berichten van de docenten. 

  Ongeveer een week voor aanvang van het Open UvA-college ontvangt u per mail uw gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee kunt u uw account activeren en inloggen op Canvas. U krijgt in Canvas automatisch toegang tot het vak waarvoor u zich heeft aangemeld.

 • Rooster

  De mogelijkheid bestaat dat colleges op een laat moment naar een andere collegezaal verplaatst worden. Daarom is het belangrijk dat u gedurende de collegereeks regelmatig het rooster raadpleegt.

  Een link naar het rooster staat op de webpagina van het betreffende Open UvA-college, maar u komt er ook via deze route:

  • Ga naar www.rooster.uva.nl 
  • Selecteer middenboven onder ‘Maand vanaf geselecteerde dag’ het semester waarin uw Open UvA-college plaatsvindt.
  • Klik rechts bovenaan op + Roosters toevoegen [inloggen is niet nodig].
  • Klik onder het studiejaar op 'Vak'.
  • U krijgt nu een pop-up met het veldje 'Zoeken', hier vult u handmatig de titel van uw Open UvA-college in. 
  • Het vak verschijnt, vink dit aan en klik op 'Roosters toevoegen'.
  • Het rooster van het vak verschijnt, klik op OK.
  • Klikt u links bovenin op 'lijst', dan verschijnt de hele collegereeks.  
 • Toegang tot andere diensten

  Toehoorders die een Open UvA-college volgen hebben toegang tot de gebouwen en diensten van de UvA. Zo heeft u online toegang tot het rooster en de Studiegids, en kunt u met uw UvAnetID toegang krijgen tot het draadloos netwerk op de UvA. Deze toegang geldt alleen tijdens de collegereeksen. Na afloop van het Open UvA-college wordt u automatisch weer afgemeld. Als u opnieuw een Open UvA-college gaat volgen, krijgt u, zodra dit begint, weer toegang tot de faciliteiten van de UvA.

  Deelnemers aan lezingenreeksen in Spui25 hebben geen UvAnetID nodig. 

Wanneer u zich aanmeldt voor een Open UvA-college van de Illustere School gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.