Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Praktische informatie Illustere School

De Faculteit der Geesteswetenschappen nodigt 'niet-studenten' uit om tussen de reguliere studenten plaats te nemen in de collegebanken.

Een Open UvA-college is een vak uit het bacheloronderwijs dat open staat voor een breder publiek. U schuift als toehoorder aan in de collegebanken bij de reguliere bachelorstudenten. U schrijft zich dus niet in voor een heel studiejaar, maar u kiest één of meer vakken uit het reguliere bachelorprogramma die vooraf zijn aangemerkt als Open UvA-college. U kunt hiervoor geen tentamen doen en geen studiepunten behalen. 

 • Aanmelden en betalen

  Bij elk Open UvA-college op deze website vindt u gedurende de aanmeldperiode een link naar het aanmeldformulier. Bij de aanmelding kunt u direct betalen via iDEAL, Paypal of creditcard. Uw inschrijving is definitief na betaling. Na aanmelding ontvangt u direct per e-mail een bevestiging. Let op: soms komt de bevestiging in uw spammap terecht.

  Alumni van de UvA die lid zijn van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV) krijgen 10% korting op het cursusgeld. UvA-medewerkers kunnen kosteloos deelnemen aan Open UvA-colleges; voor Bijzondere lezingenreeksen betalen zij het reguliere cursusgeld. 

 • Canvas

  Canvas is de digitale leeromgeving van de UvA waarmee het onderwijs wordt ondersteund. U vindt hier onderwijsmateriaal, artikelen, opdrachten en berichten van de docenten. 

  Ongeveer een week voor aanvang van het Open UvA-college ontvangt u per mail uw gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee kunt u uw account activeren en inloggen op Canvas. U krijgt in Canvas automatisch toegang tot het vak waarvoor u zich heeft aangemeld.

 • Rooster

  De mogelijkheid bestaat dat colleges op een laat moment naar een andere collegezaal verplaatst worden. Daarom is het belangrijk dat u gedurende de collegereeks regelmatig het rooster raadpleegt. Een link naar het rooster van uw Open UvA-college vindt u op de webpagina van het OUC dat u volgt.  

 • Toegang tot andere diensten

  Toehoorders die een Open UvA-college of een Bijzondere lezingenreeks volgen hebben toegang tot de gebouwen en diensten van de UvA. Zo heeft u online toegang tot het rooster en de Studiegids, en kunt u met uw UvAnetID toegang krijgen tot het draadloos netwerk op de UvA. Deze toegang geldt alleen tijdens de collegereeksen. Daarna wordt u automatisch weer afgemeld. Als u weer een nieuw Open UvA-college gaat volgen, krijgt u, zodra deze begint, weer toegang tot de faciliteiten van de UvA (zie ook: veelgestelde vragen).

Wanneer u zich aanmeldt voor een Open UvA-college van de Illustere School, gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.