Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Praktische informatie Illustere School

Een Open UvA-college is een vak uit het bacheloronderwijs dat open staat voor een breder publiek. U schuift als toehoorder aan in de collegebanken bij de reguliere bachelorstudenten. U schrijft zich dus niet in voor een heel studiejaar, maar u kiest één of meer vakken uit het reguliere bachelorprogramma die vooraf zijn aangemerkt als Open UvA-college. U kunt hiervoor geen tentamen doen en geen studiepunten behalen. 

 • Aanmelden en betalen

  Bij elk Open UvA-college op deze website vindt u gedurende de aanmeldperiode een link naar het aanmeldformulier. Bij de aanmelding kunt u direct betalen via iDEAL, Paypal of creditcard. Uw inschrijving is definitief na betaling. 

  Na aanmelding ontvangt u direct per e-mail een bevestiging. Het is belangrijk dat u zich aanmeldt met uw eigen e-mailadres; gebruikt u het e-mailadres van iemand anders dan kunt u niet in Canvas geplaatst worden. Let op: soms komt de bevestiging in uw spammap terecht.

  Alumni van de UvA die lid zijn van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV) krijgen 10% korting op het cursusgeld. UvA-medewerkers kunnen kosteloos deelnemen aan Open UvA-colleges; voor Bijzondere lezingenreeksen betalen zij het reguliere cursusgeld. 

 • Canvas

  Canvas is de digitale leeromgeving van de UvA waarmee het onderwijs wordt ondersteund. U vindt hier onderwijsmateriaal, artikelen, opdrachten en berichten van de docenten. 

  Ongeveer een week voor aanvang van het Open UvA-college ontvangt u per mail uw gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee kunt u uw account activeren en inloggen op Canvas. U krijgt in Canvas automatisch toegang tot het vak waarvoor u zich heeft aangemeld.

 • Rooster

  De mogelijkheid bestaat dat colleges op een laat moment naar een andere collegezaal verplaatst worden. Daarom is het belangrijk dat u gedurende de collegereeks regelmatig het rooster raadpleegt.

  Een link naar het rooster staat op de webpagina van het betreffende Open UvA-college, maar u komt er ook via deze route:

  • Ga naar www.rooster.uva.nl 
  • Selecteer middenboven onder ‘Maand vanaf geselecteerde dag’ het semester waarin uw Open UvA-college plaatsvindt.
  • Klik rechts bovenaan op + Roosters toevoegen [inloggen is niet nodig].
  • Klik onder het studiejaar op 'Vak'.
  • U krijgt nu een pop-up met het veldje 'Zoeken', hier vult u handmatig de titel van uw Open UvA-college in. 
  • Het vak verschijnt, vink dit aan en klik op 'Roosters toevoegen'.
  • Het rooster van het vak verschijnt, klik op OK.
  • Klikt u links bovenin op 'lijst', dan verschijnt de hele collegereeks.  
 • Toegang tot andere diensten

  Toehoorders die een Open UvA-college volgen hebben toegang tot de gebouwen en diensten van de UvA. Zo heeft u online toegang tot het rooster en de Studiegids, en kunt u met uw UvAnetID toegang krijgen tot het draadloos netwerk op de UvA. Deze toegang geldt alleen tijdens de collegereeksen. Na afloop van het Open UvA-college wordt u automatisch weer afgemeld. Als u opnieuw een Open UvA-college gaat volgen, krijgt u, zodra deze begint, weer toegang tot de faciliteiten van de UvA.

  Deelnemers aan Bijzondere lezingenreeksen, zoals Kunstgeschiedenis in de Aula en de lezingen in Spui25, hebben geen UvAnetID nodig. 

Wanneer u zich aanmeldt voor een Open UvA-college van de Illustere School, gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.