Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Praktische informatie Illustere School

De Faculteit der Geesteswetenschappen nodigt 'niet-studenten' uit om tussen de reguliere studenten plaats te nemen in de collegebanken.

Op deze pagina vindt u praktische informatie over de aanmelding voor Open UvA-colleges, de toegang tot de digitale leeromgeving Canvas en de overige diensten van de UvA.

 • Aanmelden en betalen

  Bij elk Open UvA-college op deze website vindt u gedurende de aanmeldperiode een link naar het aanmeldformulier. Bij de aanmelding kunt u direct de betaling regelen via iDEAL, Paypal of creditcard. U gaat hierbij akkoord met de algemene voorwaarden (pdf). Uw inschrijving is pas definitief na betaling. Na aanmelding ontvangt u direct per e-mail een bevestiging. Uw plaats is hiermee gegarandeerd. Let op: soms komt de bevestiging in uw spammap terecht.

  Alumni van de UvA die lid zijn van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV) krijgen een korting op het cursusgeld. UvA-medewerkers kunnen kosteloos deelnemen aan Open UvA-colleges, maar reguliere studenten hebben voorrang.

 • Digitale leeromgeving: Canvas

  Canvas is de digitale leeromgeving van de UvA waarmee het onderwijs wordt ondersteund. U vindt hier alle onderwijsmaterialen, artikelen, opdrachten en berichten van de door u gevolgde Open UvA-colleges. Ook kunnen cursisten en docenten in Canvas gemakkelijk met elkaar communiceren in een vakspecifieke context.

  Toegang tot uw Open UvA-college

  Na aanmelding en betaling ontvangt u ongeveer een week voor aanvang van het Open UvA-college per mail uw gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee kunt u uw account activeren en inloggen op Canvas. U krijgt in Canvas automatisch toegang tot het vak waarvoor u zich hebt aangemeld.

  Hulp nodig bij Canvas?

  1. Kijk bij de rubriek veelgestelde vragen over Canvas.
  2. Bekijk in 'Canvas voor UvA studenten' de video en tips of raadpleeg de 'Canvas guides' via de help-functie in het Canvas-menu. 
 • Rooster

  De meeste vakken in het Publieksprogramma van de Illustere School maken deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. De mogelijkheid bestaat dat colleges op een laat moment verplaatst worden. Daarom is het belangrijk dat u gedurende de collegereeks regelmatig het rooster controleert. Bij elk Open UvA-College op deze website vindt u een verwijzing naar het meest actuele rooster.

 • Toegang tot andere diensten

  Toehoorders (cursisten die een Open UvA-college volgen) hebben toegang tot de gebouwen en diensten van de UvA. Het onderwijs aan de UvA wordt grotendeels digitaal ondersteund. Zo heeft u online toegang tot het rooster en de Studiegids, maar kunt met uw UvAnetID gratis toegang krijgen tot het draadloos netwerk op de UvA. Deze toegang geldt alleen tijdens de collegereeksen. Daarna wordt u automatisch weer afgemeld. Als u weer een nieuw Open UvA-college gaat volgen, krijgt u zodra deze begint weer toegang tot de diensten van de UvA.

Wanneer u zich aanmeldt voor een Open UvA-college van de Illustere School, gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.