Open Programma

De opvolger van Rome: duizend jaar Byzantium

In dit Open UvA-college krijgt u een overzicht van de politieke, sociaal-economische en culturele ontwikkelingen in het Byzantijnse rijk (324-1453).

Speciale aandacht wordt besteed aan onderwerpen als: staat en staatsinrichting, maatschappelijke verhoudingen, ontwikkeling van de orthodoxie, Byzantijnse kunst, en cultuur en literatuur uit duizend jaar Byzantijns rijk.

Drs. A.S.M. (Arthur) Bot

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Romaanse talen en culturen

• 13 september t/m 21 oktober 2022
  • dinsdag en vrijdag van 13.00-15.00 uur
  • P.C. Hoofthuis, 4.28  (dinsdag) en 5.08 (vrijdag)
  • cursusprijs: € 190 (AUV-leden € 171)

Let op: dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen ook tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg daarom altijd het rooster voor actuele gegevens.

• Uiterste aanmelddatum: 28 augustus 2022, plaatsing op basis van beschikbaarheid.
  • Studiemateriaal: C. Mango (ed.), The Oxford History of Byzantium, Oxford U.P. 2002. Plus: syllabus, verkrijgbaar is bij de docent.
  • U volgt dit Open UvA-college als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen (geen werkcolleges), geen tentamen doet en geen studiepunten behaalt.

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook bijzondere lezingen en collegereeksen. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Feiten & cijfers
Vorm Open UvA-college