Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Europese literatuurgeschiedenis

Aan de hand van een aantal representatieve teksten uit verschillende taalgebieden krijgt u een overzicht van de belangrijkste perioden in de Europese literatuurgeschiedenis.

De cursus biedt een inleiding in de Europese literatuur- en cultuurgeschiedenis aan de hand van dertien thema's. Elk thema is een 'scharnierpunt' dat verbonden is met een bepaalde periode in de Europese literatuur- en cultuurgeschiedenis, lopend van de Klassieke Oudheid tot het heden. De thema's bieden tevens een invalshoek op de Europese cultuur als geheel. Thema's kunnen zijn: avontuur, satire, natuurgevoel, ontdekking van Noord-Europa en de uitvinding van Oost-Europa. Ze zullen worden beschouwd in hun antecedenten en in hun historische nawerking.

Om de grote lijnen in de cultuurgeschiedenis van het Europese continent in kaart te brengen kijken we niet alleen naar de literatuur, maar ook naar beeldende kunst, muziek en film.  

Docenten

dhr. dr. G.J.A. (Guido) Snel

Docent-coördinator

mw. dr. S.M.E. (Sabine) van Wesemael

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Romaanse talen en culturen

Data, tijd, locatie en prijs

  • 3 februari t/m 18 maart 2020
  • maandag en woensdag van 13.00-15.00 uur
  • Oudemanhuispoort, D0.09
  • cursusprijs: € 190 (AUV-leden: € 171)

Let op: dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen ook tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg daarom altijd het rooster voor actuele gegevens.

Belangrijk om te weten

Cursustype Open UvA-college
Onderwijsvorm Hoorcolleges
Voertaal Nederlands
Studiemateriaal wordt nog bekendgemaakt
Overige informatie U volgt het OUC als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen en geen werkcolleges, geen tentamen mag doen en geen studiepunten mag behalen. 
Uiterste aanmelddatum Uiterlijk 10 dagen voor aanvang, plaatsing op basis van beschikbaarheid.

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen. Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook bijzondere lezingen en collegereeksen. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Europese literatuurgeschiedenis
Vorm Open UvA-college
Studielast EC, 7 weken
Voertaal Nederlands
Start Februari