Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Open Programma

Europese literatuurgeschiedenis

Opslaan in favorieten

Aan de hand van 13 thema's en een aantal representatieve teksten uit verschillende taalgebieden wordt u een overzicht geboden van de belangrijkste perioden in de Europese literatuurgeschiedenis.

Deze collegereeks biedt een inleiding in de Europese literatuur- en cultuurgeschiedenis aan de hand van 13 thema's, die ieder een kardinaal 'scharnierpunt' markeren. Ze zijn verbonden met een bepaalde periode in de Europese literatuur- en cultuurgeschiedenis (lopend van de Klassieke Oudheid tot het heden) en bieden telkens ook een invalshoek op de Europese cultuur als geheel.
Thema's zijn bijvoorbeeld avontuur, satire, natuurgevoel, ontdekking van Noord-Europa en de uitvinding van Oost-Europa. Ze worden beschouwd in hun antecedenten en in hun historische nawerking. Gekeken wordt hoe aan de hand van literatuur, beeldende kunst, muziek en film, de grote lijnen in de cultuurgeschiedenis van het continent in kaart kunnen worden gebracht. 

Docenten

Dhr. prof. dr. J.T. (Joep) Leerssen

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Europese studies

Mw. dr. L.M.E. (Linde) Luijnenburg

Docent-coördinator

Data, tijd, locatie en prijs

  • 8 februari t/m 17 maart 2021
  • maandag en woensdag van 13.00-15.00 uur
  • online
  • cursusprijs: € 190 (AUV-leden: € 171)

Let op: dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen ook tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg daarom altijd het rooster voor actuele gegevens.

Belangrijk om te weten

  • Uiterste aanmelddatum: 24 januari 2021, plaatsing op basis van beschikbaarheid.
  • Studiemateriaal: wordt nog bekendgemaakt
  • U volgt dit Open UvA-college als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen (geen werkcolleges), geen tentamen doet en geen studiepunten behaalt. 

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen. Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook bijzondere lezingen en collegereeksen. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Feiten & cijfers
Vorm Open UvA-college
Voertaal Engels
Start Februari