Open Programma

Filosofie en de politieke actualiteit

Opslaan in favorieten

In de geesteswetenschappen worden vraagstukken rondom mondialisering en mondiale rechtvaardigheid veelal benaderd vanuit twee verschillende kritische tradities.

De eerste is de traditie van de cultureel en historisch georiënteerde postkoloniale of dekoloniale studies. De tweede zijn de normatief georiënteerde politiek filosofische benaderingen gefocust op geschiedenis en toekomst van het liberalisme en de mensenrechten. Deze cursus gaat over de grensvlakken van beide tradities, waarin kritieken op de erfenissen van eurocentrisme en kolonialisme worden gecombineerd met hedendaagse politiek-filosofische benaderingen van liberalisme in een mondiale context.

Mw. drs. J. (Jasmijn) Leeuwenkamp

Docent-coördinator

Dhr. dr. D. (Daniel) Loick

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Philosophy and Public Affairs

• 10 februari t/m 17 maart 2021
  • woensdag van 09.00-12.00 uur
  • online
  • Cursusprijs: € 150 (AUV-leden € 135)

Let op: dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen voor en tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg daarom altijd het rooster voor actuele gegevens.

• Uiterste aanmelddatum: 24 januari 2021, plaatsing op basis van beschikbaarheid.
  • Studiemateriaal: 'The Quarantine Files: Thinkers in Self-Isolation, in: LA Review of Books, April 14th, 2020. Teksten die op Canvas ter beschikking gesteld worden.
  • U volgt dit Open UvA-college als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen (geen werkcolleges), geen tentamen doet en geen studiepunten behaalt.

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook bijzondere lezingen en collegereeksen. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Feiten & cijfers
Vorm Open UvA-college