Open Programma

Het andere Europa

In 'Het andere Europa' komen de belangrijkste historische gebeurtenissen en recente ontwikkelingen in Oost-Europa aan de orde. Wat is het belang geweest van de revoluties in 1989 en 1991 voor het huidige Oost-Europa? Met uitstapjes naar de Kaukasus en Centraal-Azië. Tevens gaan we kijken naar Oost-Europa als regio en als concept ten opzichte van het Westen.

Prof. dr. M. (Michael) Kemper

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Europese studies

Dr. L.K. (László) Marácz

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Europese studies

Data, tijd, locatie en prijs

• 2 november t/m 17 december 2021
  • maandag, dinsdag, vrijdag van 13.00-15.00 uur (raadpleeg het rooster)
  • Oudemanhuispoort D0.08
  • cursusprijs: € 190 (voor AUV-leden € 171)

Let op: dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen voor en tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg daarom altijd het rooster voor actuele gegevens.

• Uiterste aanmelddatum: 24 oktober 2021
  • Studiemateriaal: wordt op Canvas ter beschikking gesteld
  • U volgt dit Open UvA-college als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen (geen werkcolleges), geen tentamen doet en geen studiepunten behaalt.
  • De hoorcolleges van dit vak zijn Engelstalig.

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook bijzondere lezingen en collegereeksen. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Feiten & cijfers
Vorm Open UvA-college