Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Open Programma

Hettitische cultuurgeschiedenis

Opslaan in favorieten

Het vak Hettitologie begon met de ontraadseling van de Hettitische kleitabletten in 1915 en is dus nog relatief jong.

Voor dit college is geen voorkennis van het Hettitisch benodigd. We behandelen het leven in het Anatolië van het tweede millennium v.Chr. met behulp van de inhoud van de Hettitische teksten: politieke geschiedenis der Hettieten, hun maatschappij, recht, godsdienst en literatuur. Maar ook een overzicht van de talen en schriften van het voorklassieke Anatolië behoort tot de stof. Omdat de Hettitische geschiedenis geen geïsoleerd fenomeen is geweest, moeten we tevens aandacht besteden aan de cultuurhistorische context van het Hettitische rijk: zijn voorlopers, zijn buurvolkeren en zijn opvolgers.

Docenten

Dhr. prof. dr. J.J.M. (Joost) Hazenbos

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Griekse en Latijnse talen en culturen

Data, tijd, locatie en prijs

  • 22 februari t/m 18 maart 2021 
  • maandag en woensdag van 14.00-16.00 uur en donderdag van 13.00-15.00 uur
  • online
  • cursusprijs: € 190 (voor AUV-leden € 171)

Let op: dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen voor en tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg daarom altijd het rooster voor actuele gegevens.

Belangrijk om te weten

  • Uiterste aanmelddatum: 24 januari 2021, plaatsing op basis van beschikbaarheid.
  • Studiemateriaal: wordt nader bekendgemaakt
  • U volgt dit Open UvA-college als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen (geen werkcolleges), geen tentamen doet en geen studiepunten behaalt. 

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook bijzondere lezingen en collegereeksen. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Feiten & cijfers
Vorm Open UvA-college
Voertaal Nederlands
Start Februari