Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Behandeld worden de belangrijkste kunstwerken, gebouwen, artistieke stromingen, opvattingen en begrippen in de westerse kunstgeschiedenis. Daarnaast komen belangrijke kunsthistorische thema's aan de orde, zoals het veranderende kunstbegrip, de problematiek van de stijlbenamingen, iconografische vraagstukken en ontwikkelingen in het mecenaat. 

Het Open UvA-colleges Inleiding in de kunstgeschiedenis I wordt aan het begin van het eerste semester gegeven. Aansluitend hierop kan, eveneens in het eerste semester Inleiding in de westerse kunstgeschiedenis II gevolgd worden. In het tweede semester volgt dan Inleiding in de westerse kunstgeschiedenis III.

Literatuur

  • Janson's History of Art: the Western Tradition. Dit handboek is niet bij de cursusprijs inbegrepen.

Data, tijd, locatie en prijs

  • september t/m oktober 2024, exacte data worden nader bekendgemaakt
  • tweemaal per week twee uur hoorcollege
  • Oudemanhuispoort, exacte locatie wordt nader bekendgemaakt
  • cursusprijs  € 210 (€ 189 voor AUV-leden)

Belangrijk om te weten

  • De uiterste aanmelddatum zal in augustus 2024 zijn, de exacte datum wordt nader bekendgemaakt.
  • U volgt dit Open UvA-college als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen (geen werkcolleges), geen tentamen doet en geen studiepunten behaalt. 
  • Dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen voor en tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden; raadpleeg daarom altijd het rooster voor het college begint. 

Docent

Dr. E.M. (Esther) Mulders

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Kunstgeschiedenis

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook bijzondere lezingen en collegereeksen. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Feiten & cijfers
Vorm
Open UvA-college
Studielast
0 EC, 6 weken
Voertaal
Nederlands
Start
September