Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Islam

Aan de hand van actuele thema's zal islam-deskundige Alfrid Bustanov ingaan op de discussies die momenteel binnen en buiten Europa over de islam worden gevoerd.

De collegereeks start met een algemene inleiding op de islam en zal vervolgens aan de hand van thema's ingaan op actuele discussies over de islam. De thema's zijn onder meer: islam op het internet, mode onder jonge moslims, representatie van de islam in de media en islamofobie. Bustanov plaatst de besproken thema’s  tevens in hun historische, theologische, juridische, antropologische en politieke context.

Gaandeweg zult u ontdekken dat individualiteit en zelfbewustzijn geen exclusief westerse waarden zijn en dat een individu binnen de islamitische cultuur in de eerste plaats een individu is en niet voornamelijk een onderdeel van zijn geloofsgemeenschap, zoals in het Westen vaak gedacht wordt.

Docent

dhr. dr. A.K. (Alfrid) Bustanov

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Europese studies

Data, tijd, locatie en prijs

  • 5 februari t/m 20 maart 2020 
  • woensdag en vrijdag van 15.00-18.00 uur 
  • Bushuis F0.21
  • cursusprijs: € 190 (voor AUV-leden € 171)

Let op: dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen voor en tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg daarom altijd het rooster voor actuele gegevens.

Belangrijk om te weten

Cursustype Open UvA-college
Onderwijsvorm Hoorcolleges
Voertaal Nederlands / Engels
Studiemateriaal

Henk Driessen (red.), In het huis van de islam, uitg. SUN; aangevuld met artikelen in digitale reader.

Overige informatie U volgt het OUC als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen en geen werkcolleges, geen tentamen mag doen en geen studiepunten mag behalen. 
Uiterste aanmelddatum Uiterlijk 10 dagen voor aanvang, plaatsing op basis van beschikbaarheid.

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook bijzondere lezingen en collegereeksen. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Islam
Vorm Open UvA-college
Studielast EC, 7 weken
Voertaal Nederlands, Engels
Start Februari