Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Mode- en kostuumgeschiedenis

In het Open UvA-college Mode- en kostuumgeschiedenis maakt u kennis met de geschiedenis van kostuum en mode en krijgt u inzicht in de relatie tussen kledingstijlen en maatschappelijke ontwikkelingen.

De collegereeks omvat een chronologische behandeling van de westerse mode- en kostuumgeschiedenis vanaf de Klassieke Oudheid tot heden, waarbij de nadruk ligt op de periode na 1800. Tijdens de hoorcolleges worden toonaangevende historische stijlen uitgelicht en gecontextualiseerd, waaronder de klassieke toga’s, zeventiende-eeuwse kragen, Victoriaanse hoepelrokken, de naoorlogse New Look en de stijl van de Space Age. Daarnaast komen ontwerpers aan bod die hun stempel drukten op de modegeschiedenis, onder wie Paul Poiret, Rei Kawakubo, Madame Grès en Martin Margiela. 

Na dit college kunt u zich verder in de studie van mode met het Open UvA-college Mode, materialen en machines, dat op 4 november begint.  

Docent

mw. N.M. (Nora) Veerman

Docent-coordinator

Data, tijd, locatie en prijs

  • 9 september t/m 16 oktober
  • woensdagen 9.00 - 12.00 uur en vrijdagen 9.00 - 12.00 uur
  • online
  • cursusprijs: € 190 (AUV-leden € 171)

Let op: dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen ook tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg daarom altijd het rooster voor actuele gegevens.

Belangrijk om te weten

Cursustype Open UvA-college
Onderwijsvorm Hoorcolleges
Voertaal Nederlands 
Studiemateriaal nog nader op te geven
Overige informatie U volgt het OUC als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges volgt (geen werkcolleges), geen tentamen doet en geen studiepunten behaalt. 
Uiterste aanmelddatum 10 dagen voor aanvang (plaatsing op basis van beschikbaarheid)

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook bijzondere lezingen en collegereeksen. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Mode- en kostuumgeschiedenis
Vorm Open UvA-college
Studielast 0 EC, 5 weken
Voertaal Nederlands
Start September