Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Mode- en kostuumgeschiedenis

Open Programma

In het Open UvA-college Mode- en kostuumgeschiedenis maakt u kennis met de geschiedenis van kostuum en mode en krijgt u inzicht in de relatie tussen kledingstijlen en maatschappelijke ontwikkelingen.

De collegereeks omvat een chronologische behandeling van de westerse mode- en kostuumgeschiedenis vanaf de Klassieke Oudheid tot heden, waarbij de nadruk ligt op de periode na 1800. Tijdens de hoorcolleges worden toonaangevende historische stijlen uitgelicht en gecontextualiseerd, waaronder de klassieke toga’s, zeventiende-eeuwse kragen, Victoriaanse hoepelrokken, de naoorlogse New Look en de stijl van de Space Age. Daarnaast komen ontwerpers aan bod die hun stempel drukten op de modegeschiedenis, onder wie Paul Poiret, Rei Kawakubo, Madame Grès en Martin Margiela. 

Na dit college kunt u zich verder in de studie van mode met het Open UvA-college Mode, materialen en machines, dat op 8 november begint.

Data, tijd, locatie en prijs

  • 13 september t/m 20 oktober 2023
  • woensdag en vrijdag van 9.00-12.00 uur
  • Universiteitstheater 3.01 (woensdag) en Oudemanhuispoort C0.17 (vrijdag)
  • cursusprijs: € 210 (€ 189 voor AUV-leden)

Belangrijk om te weten

  • De uiterste aanmelddatum was 27 augustus 2023; inschrijven voor dit OUC is niet meer mogelijk.
  • U volgt dit Open UvA-college als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen (geen werkcolleges), geen tentamen doet en geen studiepunten behaalt. 
  • Dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen voor en tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden; raadpleeg daarom altijd het rooster voor het college begint. 

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook bijzondere lezingen en collegereeksen. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Feiten & cijfers
Vorm
Open UvA-college
Studielast
0 EC, 6 weken
Voertaal
Nederlands
Start
September