Nieuwste geschiedenis

In deze cursus wordt een overzicht gegeven van de geschiedenis van Europa vanaf 1815 tot begin 21ste eeuw. Voorafgaand aan ieder hoorcollege bestudeert u een hoofdstuk uit het handboek. De opgedane kennis wordt in de hoorcolleges verder verdiept en in een groter kader geplaatst.

dhr. dr. M.J. (Moritz) Föllmer

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Geschiedenis

dhr. dr. F.D. (Daniël) Knegt

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Geschiedenis

• 30 maart t/m 18 mei 2020
  • maandag van 11.00-13.00 uur, donderdag van 15.00-17.00 uur
  • Oudemanhuispoort D0.08 (beide dagen)
  • Cursusprijs: € 190 (AUV-leden € 171)

Let op: dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen ook tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg daarom altijd het rooster voor actuele gegevens.

Cursustype Open UvA-college
Studiemateriaal Thomas F.X. Noble e.a., Western civilization. Beyond Boundaries (6e editie; Boston en New York 2010), de hoofdstukken 21-30.
Overige informatie U volgt het OUC als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen en geen werkcolleges, geen tentamen mag doen en geen studiepunten mag behalen.
Uiterste aanmelddatum Uiterlijk 10 dagen voor aanvang, plaatsing op basis van beschikbaarheid.

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook bijzondere lezingen en collegereeksen. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Nieuwste geschiedenis
Vorm Open UvA-college