Open Programma

Nieuwste geschiedenis

Opslaan in favorieten

In deze cursus wordt een overzicht gegeven van de geschiedenis van Europa vanaf 1815 tot begin 21ste eeuw. Voorafgaand aan ieder hoorcollege bestudeert u een hoofdstuk uit het handboek. De opgedane kennis wordt in de hoorcolleges verder verdiept en in een groter kader geplaatst.

Dhr. dr. M.J. (Moritz) Föllmer

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Geschiedenis

Dhr. dr. F.D. (Daniël) Knegt

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Geschiedenis

• 6 april t/m 20 mei 2021
  • raadpleeg het rooster voor dagen en tijden
  • online
  • Cursusprijs: € 190 (AUV-leden € 171)

Let op: dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen ook tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg daarom altijd het rooster voor actuele gegevens.

• Uiterste aanmelddatum: 21 maart 2021, plaatsing op basis van beschikbaarheid.
  • Studiemateriaal: Thomas F.X. Noble e.a., Western civilization. Beyond Boundaries (6e editie; Boston en New York 2010), de hoofdstukken 21-30.
  • U volgt dit Open UvA-college als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen (geen werkcolleges), geen tentamen doet en geen studiepunten behaalt.

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook bijzondere lezingen en collegereeksen. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Feiten & cijfers
Vorm Open UvA-college