Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Samen leven in de grote stad

Deze cursus biedt een panoramisch overzicht van de uiteenlopende, maar vaak verrassend vergelijkbare manieren waarop stedelijke instituties en stadsbewoners telkens weer een antwoord hebben gevonden op de blijvend actuele vraag: hoe kunnen we in grote steden het beste samen leven?

Doorgaans wordt het succes van een stad toegeschreven aan de mogelijkheid tot uitwisseling van kennis en vaardigheden tussen verschillende sociale klassen, leeftijden, etnische achtergronden en religieuze overtuigingen. In veel steden blijft de maatschappelijke orde – ondanks alle interne tegenstellingen – opvallend stabiel. In deze cursus onderzoekt u dwarsverbanden in stedelijke ontwikkelingen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika.

Docenten

dhr. dr. T. (Tim) Verlaan

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Geschiedenis

Data, tijd, locatie en prijs

  • 31 maart t/m 19 mei 2020 
  • dinsdag en donderdag van 13.00-15.00 uur
  • Oudemanhuispoort C0.17 (dinsdag) en D0.09 (donderdag)
  • Cursusprijs: € 190 / € 171 (kortingsprijs voor AUV-leden)

Let op: dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen voor en tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg daarom altijd het rooster voor actuele gegevens.

Belangrijk om te weten

Cursustype Open UvA-college
Onderwijsvorm Hoorcolleges
Voertaal Nederlands
Studiemateriaal

Handboek: Andrew Lees, The City: A World History (Oxford 2015) [beschikbaar in paperback bij boekhandel Athenaeum]; per hoorcollege circa 50 tot 80 pagina’s aanvullende literatuur.

Overige informatie U volgt het OUC als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen en geen werkcolleges, geen tentamen mag doen en geen studiepunten mag behalen. 
Uiterste aanmelddatum Uiterlijk 10 dagen voor aanvang, plaatsing op basis van beschikbaarheid.

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook bijzondere lezingen en collegereeksen. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Samen leven in de grote stad
Vorm Open UvA-college
Studielast EC, 8 weken
Voertaal Nederlands
Start Maart