Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Nascholing Faculteit der Geesteswetenschappen

Op deze pagina vindt u het aanbod van nascholingsactiviteiten van de Faculteit der Geesteswetenschappen. De cursussen, leergangen en workshops zijn voornamelijk gericht op docenten in het voortgezet onderwijs en professionals. 

Olympia binnenstebuiten gekeerd

Olympia is een must in elke Griekenlandreis. De plaats speelt natuurlijk een hoofdrol in de Griekse geschiedenis en cultuur. Vanwege de Spelen is Olympia voor veel mensen ook de belangrijkste schakel tussen de ...

Mastercourses

De UvA organiseert verschillende eendaagse vakinhoudelijke cursussen voor docenten in het voortgezet onderwijs. Hiermee blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen in uw vakgebied.

Reizen door de oudheid

In samenwerking met Labrys Reizen organiseert de Faculteit der Geesteswetenschappen verschillende intensieve nascholingscursussen voor vwo-docenten uit het voortgezet onderwijs.

Leergangen

Leergang Redacteur/editor

Deze leergang, gebaseerd op de duale master Redacteur/editor aan de UvA, is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor het boekenvak, maar geen volledige academische opleiding ambieert.

Leergang NT2 en meertaligheid

Met deze leergang kunnen docenten NT2, materiaalontwikkelaars, beleidsmakers of andere belangstellenden die in het bezit zijn van een doctoraal-, master-, bachelor- of hbo-diploma én werkervaring hebben op het gebied ...

Vertaaltoetsen

De Universiteit van Amsterdam organiseert vertaaltoetsen voor 16 vertaalrichtingen. Na het behalen van de toets kunt u zich inschrijven in het landelijk 'Register van beëdigde tolken en vertalers’ (Rbtv).