Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De Faculteit der Geesteswetenschappen organiseert in het najaar van 2022 in samenwerking met Labrys Reizen een intensieve nascholingscursus voor docenten.

De cursus wordt voor het negende jaar op rij georganiseerd en bestaat uit een 8-daagse studiereis naar Kreta, voorafgegaan door een studiedag in Amsterdam. De inhoudelijke leiding van de studiedag en de reis is in handen van prof. dr. Vladimir Stissi (klassieke archeologie en kunstgeschiedenis der oudheid) en drs. Christine de Haan-Oudshoorn (klassieke taal- en letterkunde). 

Het thema van de cursus sluit vooral aan bij de lessen klassieke talen, kunstgeschiedenis en geschiedenis in het vwo. Op het programma staan, naast de sites van Minoïsche paleizen als Knossos, Phaistos en Agia Triada en een bezoek aan het Archeologisch Museum in Heraklion ook hoogtepunten uit andere periodes van de geschiedenis die cultureel en historisch hun sporen op Kreta hebben achtergelaten. Zo zal er een bezoek gebracht worden de site en museum van Eleutherna, waar recent een Homerische begraafplaats is gevonden en zal aandacht worden besteed aan de zeer oude wetteksten van Gortyn. Ook de Romeinse, Byzantijnse en Venetiaanse cultuur komen ruimschoots aan bod.

Van de deelnemers wordt verwacht dat zij actief deelnemen aan de cursus door middel van het geven van een presentatie op een van de sites die worden bezocht. ’s Avonds staan lezingen of workshops op het programma.

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor docenten klassieke talen, kunstgeschiedenis en geschiedenis die lesgeven in de bovenbouw van het vwo. Ook geïnteresseerde docenten uit andere disciplines kunnen zich aanmelden.

Data 

  • De studiedag is op zaterdag 10 september 2022 te Amsterdam 
  • De reis vindt plaats van woensdag 19 t/m woensdag 26 oktober 2022 (gedeeltelijk in de herfstvakanties van de verschillende regio’s).

Aantal deelnemers

De cursus vindt doorgang bij minimaal 15 deelnemers en biedt plaats aan maximaal 20 deelnemers.

Nascholingsbudget

Voor de kosten en uren kunt u een beroep doen op het voor u persoonlijk beschikbare nascholingsbudget op uw school.

Certificaat

Voor deelname aan deze cursus ontvangt u een certificaat van de UvA van 80 uren.