Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
uva.nl

Nascholing Faculteit der Geesteswetenschappen

Op deze pagina vindt u het aanbod van nascholingsactiviteiten van de Faculteit der Geesteswetenschappen. De cursussen, leergangen en workshops zijn voornamelijk gericht op docenten in het voortgezet onderwijs en professionals. 

Wat je schrijft, ben je zelf. Of toch niet?

Tijdens deze cursus, die bedoeld is voor docenten Engels, leert de cursist omgaan met forensische taalkunde als handvat voor het verbeteren van de leesvaardigheid van leerlingen en het opwekken van belangstelling voor taalkunde.

Fake news in de Nederlandse literatuur

Wanneer geldt iets als dichterlijke vrijheid, en wanneer als hoax? Deze nascholing voor docenten Nederlands gaat in op actuele thema's in literatuuronderzoek en onderzoeksgeoriënteerd literatuuronderwijs, en resulteert in een docentenhandleiding voor profielwerkstukken over Nederlandstalige literatuur.

Mastercourses

De UvA organiseert verschillende eendaagse vakinhoudelijke cursussen voor docenten in het voortgezet onderwijs. Hiermee blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen in uw vakgebied.

Reizen door de oudheid

In samenwerking met Labrys Reizen organiseert de Faculteit der Geesteswetenschappen verschillende intensieve nascholingscursussen voor vwo-docenten uit het voortgezet onderwijs.

Leergangen

Leergang Redacteur/editor

Deze leergang, gebaseerd op de duale master Redacteur/editor aan de UvA, is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor het boekenvak, maar geen volledige academische opleiding ambieert.

Leergang NT2 en meertaligheid

Met deze leergang kunnen docenten NT2, materiaalontwikkelaars, beleidsmakers of andere belangstellenden die in het bezit zijn van een doctoraal-, master-, bachelor- of hbo-diploma én werkervaring hebben op het gebied van NT2 hun kennis op dit terrein uitbreiden.

Vertaaltoetsen

De Universiteit van Amsterdam organiseert vertaaltoetsen voor 16 vertaalrichtingen. Na het behalen van de toets kunt u zich inschrijven in het landelijk 'Register van beëdigde tolken en vertalers’ (Rbtv).