Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Open Programma

Hettitisch 2

Opslaan in favorieten

Toen de taal van de Hettitische kleitabletten in 1915 na veel moeite definitief was ontraadseld, was de verrassing groot: het in het Oudoosterse spijkerschrift geschreven, uit het tweede millennium v.Chr. daterende Hettitisch bleek een Indoeuropese taal te zijn. Daarmee was deze taal een heel oude verwant van onder meer het Grieks en Latijn, en het Nederlands en Engels.

Het Open UvA-college Hettitisch 2 is een uitbreiding op Hettitisch 1: Inleiding in taal en schrift.

Aan het begin van de cursus Hettitisch 2 staat een verdieping van de grammaticale beheersing van het Hettitisch centraal. Een tweede doel is de uitbreiding van de kennis van het spijkerschrift. Daarna staat dit college in het teken van de lectuur van spijkerschriftteksten uit verschillende genres. De tekstlectuur is van belang ter illustratie en ter versteviging van de opgedane kennis van grammatica en spijkerschrift, maar vooral ook als directe kennismaking met uiteenlopende aspecten van de Hettitische cultuur.

Docenten

Dhr. prof. dr. J.J.M. (Joost) Hazenbos

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Griekse en Latijnse talen en culturen

Data, tijd, locatie en prijs

  • 25 februari t/m 18 maart 2021 
  • donderdag van 09.00-11.00 uur
  • online 
  • cursusprijs: € 150 (voor AUV-leden € 135)

Let op: dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen voor en tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg daarom altijd het rooster voor actuele gegevens.

Belangrijk om te weten

  • Uiterste aanmelddatum: 24 januari 2021, plaatsing op basis van beschikbaarheid.
  • Studiemateriaal: wordt nog bekendgemaakt
  • U volgt dit Open UvA-college als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen (geen werkcolleges), geen tentamen doet en geen studiepunten behaalt. 

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook bijzondere lezingen en collegereeksen. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Feiten & cijfers
Vorm Open UvA-college
Voertaal Nederlands
Start Februari