Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Open Programma

Inleiding in de kunstgeschiedenis III

Opslaan in favorieten

De collegereeksen Inleiding in de Kunstgeschiedenis I, II en III bieden een overzicht van de westerse kunstgeschiedenis, vanaf de klassieke oudheid tot heden. 

In het voorjaar van 2022 wordt het derde en laatste deel van Inleiding in de Kunstgeschiedenis gegeven. Dit deel gaat over de Nieuwste tijd. Behandeld worden de belangrijkste kunstwerken, gebouwen, artistieke stromingen, opvattingen en begrippen. Belangrijke kunsthistorische thema's komen aan de orde, zoals het veranderende kunstbegrip, de problematiek van de stijlbenamingen, iconografische vraagstukken, ontwikkelingen in mecenaat en kunstinstituties, en de wisselende positie en status van kunstenaars en opdrachtgevers.

Docent

Dr. P.A. (Petra) Brouwer

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Kunstgeschiedenis

Data, tijd, locatie en prijs

De exacte data, collegetijden, locatie worden nog bekendgemaakt

Let op: dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen ook tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg daarom altijd het rooster voor actuele gegevens.

Belangrijk om te weten

  • Uiterste aanmelddatum: 24 oktober 2021, plaatsing op basis van beschikbaarheid.
  • Studiemateriaal: Janson's History of Art: the Western Tradition. Laatste editie (ca. € 150,-).
  • U volgt dit Open UvA-college als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen (geen werkcolleges), geen tentamen doet en geen studiepunten behaalt. 

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook lezingen en collegereeksen van emeriti. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Feiten & cijfers
Vorm Open UvA-college
Studielast 0 EC, 6 weken
Voertaal Nederlands
Start Februari