Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Open Programma

Inleiding in de westerse kunstgeschiedenis III

De collegereeksen Inleiding in de Kunstgeschiedenis I, II en III bieden een overzicht van de westerse kunstgeschiedenis, vanaf de klassieke oudheid tot heden. 

In het voorjaar van 2023 wordt het derde en laatste deel van Inleiding in de Kunstgeschiedenis gegeven. Dit deel gaat over de Nieuwste tijd. Behandeld worden de belangrijkste kunstwerken, gebouwen, artistieke stromingen, opvattingen en begrippen. Belangrijke kunsthistorische thema's komen aan de orde, zoals het veranderende kunstbegrip, de problematiek van de stijlbenamingen, iconografische vraagstukken, ontwikkelingen in mecenaat en kunstinstituties, en de wisselende positie en status van kunstenaars en opdrachtgevers.

Docent

Dr. P.A. (Petra) Brouwer

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Kunstgeschiedenis

Data, tijd, locatie en prijs

  • 13 februari t/m 23 maart 2023
  • maandag en donderdag van 15.00-17.00 uur
  • Oudemanhuispoort, D0.08 (maandag) en D1.08 (donderdag)
  • cursusprijs € 190 (voor AUV-leden € 171) 

Belangrijk om te weten

  • Aanmelden voor dit OUC is helaas niet meer mogelijk, alle vrije plaatsen zijn inmiddels bezet.
  • Dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg voor actuele roostergegevens: www.rooster.uva.nl
  • Studiemateriaal: Janson's History of Art: the Western Tradition. Dit handboek is niet bij de cursusprijs inbegrepen. 
  • U volgt dit Open UvA-college als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen (geen werkcolleges), geen tentamen doet en geen studiepunten behaalt. 

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook lezingen en collegereeksen van emeriti. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Feiten & cijfers
Vorm
Open UvA-college
Studielast
0 EC, 6 weken
Voertaal
Nederlands
Start
Februari