Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Inleiding in de kunstgeschiedenis III

De collegereeksen Inleiding in de Kunstgeschiedenis I, II en III bieden een overzicht van de westerse kunstgeschiedenis, vanaf de klassieke oudheid tot heden. 

Dit voorjaar wordt het derde en laatste deel van Inleiding in de Kunstgeschiedenis gegeven. Dit deel gaat over de Nieuwste tijd. Behandeld worden de belangrijkste kunstwerken, gebouwen, artistieke stromingen, opvattingen en begrippen. Belangrijke kunsthistorische thema's komen aan de orde, zoals het veranderende kunstbegrip, de problematiek van de stijlbenamingen, iconografische vraagstukken, ontwikkelingen in mecenaat en kunstinstituties, en de wisselende positie en status van kunstenaars en opdrachtgevers.

Docent

mw. dr. E.M. (Esther) Mulders

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Kunstgeschiedenis

Data, tijd, locatie en prijs

  • 3 februari t/m 19 maart 2020
  • maandag en donderdag, van 15.00-17.00 uur
  • Oudemanhuispoort, zaal D1.09 (beide dagen)
  • cursusprijs: € 190 (voor AUV-leden € 171)

Let op: dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen ook tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg daarom altijd het rooster voor actuele gegevens.

Belangrijk om te weten

Cursustype Open UvA-college
Onderwijsvorm Hoorcolleges
Voertaal Nederlands 
Studiemateriaal Janson's History of Art: the Western Tradition. Laatste editie (ca. € 150,-)
Overige informatie U volgt het OUC als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen en geen werkcolleges, geen tentamen mag doen en geen studiepunten mag behalen. 
Uiterste aanmelddatum Uiterlijk 10 dagen voor aanvang, plaatsing op basis van beschikbaarheid.

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook lezingen en collegereeksen van emeriti. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Inleiding in de kunstgeschiedenis III
Vorm Open UvA-college
Studielast 0 EC, 7 weken
Voertaal Nederlands
Start Februari