Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

In het voorjaar van 2024 wordt het derde en laatste deel van Inleiding in de westerse kunstgeschiedenis gegeven. Dit deel gaat over de moderne tijd. Behandeld worden de belangrijkste kunstwerken, gebouwen, artistieke stromingen, opvattingen en begrippen. Belangrijke kunsthistorische thema's komen aan de orde, zoals het veranderende kunstbegrip, de problematiek van de stijlbenamingen, iconografische vraagstukken, ontwikkelingen in mecenaat en kunstinstituties, en de wisselende positie en status van kunstenaars en opdrachtgevers.

Literatuur

  • Janson's History of Art: the Western Tradition. Dit handboek is niet bij de cursusprijs inbegrepen.

Data, tijd, locatie en prijs

  • februari t/m maart 2025 (exacte data worden bekendgemaakt)
  • Oudemanhuispoort (exacte locatie wordt bekendgemaakt)
  • cursusprijs € 210 (voor AUV-leden € 189) 

Belangrijk om te weten

  • U volgt dit Open UvA-college als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen (geen werkcolleges), geen tentamen doet en geen studiepunten behaalt. 
  • Dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen voor en tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden; raadpleeg daarom altijd het rooster voor het college begint. 

Docent

Dr. R. (Rachel) Esner

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Kunstgeschiedenis

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook lezingen en collegereeksen van emeriti. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Feiten & cijfers
Vorm
Open UvA-college
Studielast
0 EC, 6 weken
Voertaal
Nederlands
Start
Februari