Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Open Programma

Kunst - Cultuur - Samenleving

Opslaan in favorieten

In dit Open UvA-college maakt u kennis met alle mogelijke benaderingen van kunst en cultuur en het maatschappelijk debat over culturele aspecten van mondialisering, diversiteit en canonvorming.

Uitgegaan wordt van een breed kunstbegrip, waaronder zowel professioneel theater, dans, beeldende kunst, maar ook film, popmuziek en folklore en volksdansen. Aan de hand van voorbeelden van kunst- en/of cultuursociologisch onderzoek laten de docenten zien hoe het verband tussen de kunsten en de samenleving onderzocht kan worden, met het oog zowel op artistieke productie als de consumptie ervan. 

Docenten

Mw. dr. S. (Sruti) Bala

Docent-coördinator

Mw. dr. C.A.J.C. (Christine) Delhaye

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Algemene Cultuurwetenschappen

Data, tijd, locatie en prijs

  • 7 april t/m 19 mei 2021 
  • maandag van 11.00-14.00 uur en woensdag 12.00-15.00 uur
  • online
  • cursusprijs: € 190 (voor AUV-leden € 171)

Let op: dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen voor en tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg daarom altijd het rooster voor actuele gegevens.

Belangrijk om te weten

  • Uiterste aanmelddatum: 21 maart 2021 plaatsing op basis van beschikbaarheid.
  • Studiemateriaal: wordt nog bekendgemaakt
  • U volgt dit Open UvA-college als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen (geen werkcolleges), geen tentamen doet en geen studiepunten behaalt. 

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook bijzondere lezingen en collegereeksen. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Feiten & cijfers
Vorm Open UvA-college
Voertaal Nederlands
Start April