Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Dual Master
Redacteur/editor (Neerlandistiek)
Vergelijk

Toelating en inschrijven

Vanaf oktober is het mogelijk om je aan te melden voor een masterprogramma in de Geesteswetenschappen bij de UvA. Al onze masterprogramma's starten in september.

Inschrijfproces

 • 1. Check de deadlines

  Aanmelddeadline

  De aanmelddeadline voor deze selectieve master is 1 maart 2024, 23.59 uur (meld je aan in Studielink vóór 27 februari; zie stap 4). 

 • 2. Check de toelatingseisen

  Het duale masterprogramma Redacteur/editor is open voor aanmelding voor kandidaten met een bachelordiploma van de UvA of een erkend gelijkwaardig diploma van een andere universiteit in de geesteswetenschappen. 

  Studenten met een ander universitair bachelordiploma worden uitdrukkelijk óók uitgenodigd om zich aan te melden. De selectiecommissie kijkt dan naar de invulling van je bachelor, je studieresultaten, je bachelorscriptie en je motivatie. 

  Studentprofiel

  Voor de duale master Redacteur/editor selecteren we studenten met uiteenlopende bachelorachtergronden. Je komt in aanmerking voor deze master als je voldoet aan de toelatingseisen en aantoonbaar beschikt over de volgende kennis en kwaliteiten:

  • Je hebt een sterke wetenschappelijke interesse in de traditie en jongste ontwikkelingen in het boekenvak;
  • Je bent in staat om zelfstandig onderzoek te doen, theoretische kennis toe te passen en oplossingen te vinden voor uitdagingen in het boekenvak;
  • Je beschikt over een goede algemene ontwikkeling, een uitstekende schrijfvaardigheid en sociale vaardigheden.

  Hbo-bachelor: niet toelaatbaar

  Studenten met een afgeronde hbo-opleiding zijn niet toelaatbaar tot deze master. De UvA heeft geen schakelprogramma voor deze master. 

  Selectieprocedure

  In verband met het beperkte aantal leerwerkplaatsen geldt voor de duale master Redacteur/editor een selectieprocedure. De selectiecommissie kijkt hierbij naar de invulling van je bachelor, je studieresultaten en motivatie en je sociale vaardigheden.

  Nederlandse taaleis

  Ben je een internationale student? Dan kan je gevraagd worden een NT2-diploma aan te leveren. Als dit op jou van toepassing is, dien je het diploma te uploaden als onderdeel van je masteraanmelding in MyInfo (zie stap 5).

 • 3. Check het collegegeld

  Bekijk voordat je je inschrijft de kosten die je kwijt gaat zijn aan het collegegeld. Hiervoor kun je de collegegeldmeter gebruiken en/of de informatiepagina over collegegeld bekijken. 

  Overige studiekosten

  Naast het collegegeld ben je gemiddeld tussen de € 50 en € 100 per maand kwijt aan boeken, excursies, een laptop en ander studiemateriaal. Houd tevens rekening met andere kosten zoals eten, openbaar vervoer en woonkosten als je op kamers gaat.

 • 4. Schrijf je in voor de duale master Neerlandistiek via Studielink
 • 5. Meld je aan voor de master in MyInfo

  Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, krijg je een e-mail met je UvAnetID. Hiermee krijg je toegang tot MyInfo, het aanmeldformulier waarin je je aanmelddocumenten kunt uploaden. 

  Bereid je aanmelding goed voor en zorg dat je alle benodigde documenten klaar hebt staan. Je dient de onderstaande documenten te uploaden:

  • curriculum vitae;
  • bewijs van taalvaardigheid (indien van toepassing);
  • actuele cijferlijst, uitgegeven door je onderwijsinstelling;
  • diploma (indien behaald)* of een lijst van vakken die je nog moet behalen;
  • vertaling van je diploma en cijferlijst (indien niet Nederlands, Engels, Duits of Frans);
  • ingevuld motivatieformulier (PDF);
  • programmaspecifieke documenten (zie hieronder).

  *Let op: Als je je diploma nog niet hebt behaald maar wel in het bezit bent van alle andere overige aanmelddocumenten, dan kun je je aanmelding indienen - zolang je maar vóór 1 september je bachelordiploma behaalt.

  Programma-specifiek document

  Lever een Nederlandstalige tekst in die je voor je bacheloropleiding hebt geschreven, het liefst je bachelorscriptie of een ander paper of essay dat je (bij voorkeur) in het derde jaar van je opleiding hebt geschreven. We verwelkomen studenten van verschillende universiteiten met verschillende studieachtergronden. Daarom is het gekozen onderwerp vrij en mag de tekstomvang variëren (minimaal 2000 woorden). Mocht je een Engelstalige bachelor hebben gevolgd, dan mag je een Engelstalige tekst aanleveren.  

  Deadline

  Dien je aanmelding in vóór de aanmelddeadline die op jou van toepassing is (zie stap 1). Aanmeldingen die na de deadline worden ingediend, zullen niet in behandeling worden genomen. 

 

Na je aanmelding

Als je wordt toegelaten, ontvang je een besluit van (voorwaardelijke) toelating. Om verder te gaan met je inschrijving moet je dit aanbod zo snel mogelijk accepteren. Lees meer over de stappen die je moet nemen na voorwaardelijke toelating op de website van de Graduate School of Humanities: