Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Open Programma

De wereld in delen: Inleiding regiostudies

Regiodeskundigen werken vanuit het wetenschapsfilosofisch besef dat beweringen over regio’s en culturen altijd gekleurd zijn.

In de reeks De wereld in delen staan we stil bij dergelijke inkleuringen. Wij kijken daarbij ook naar historische ontwikkelingen als de opkomst van natiestaten, de modernisering en globalisering. UvA-docenten worden afgewisseld met gastdocenten. Zij zijn allen deskundig op de specifieke terreinen van Midden-Oostenstudies, mediterrane studies, Europese studies (Noord-Europa), Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies en Scandinavië studies.

De wereld in delen is het vervolg op de collegereeks De wereld van de mens, die ieder najaar als Open UvA-college wordt aangeboden.

Docenten

Mr. dr. M. (Maaike) Voorhoeve

Coördinator

Dr. A. (Arij) Ouweneel

Faculteit der Geesteswetenschappen

CEDLA

Data, tijd, locatie en prijs

  • 13 februari t/m 22 maart 2023
  • maandag en woensdag van 15.00-17.00 uur 
  • locatie: Oudemanhuispoort D1.08 (maandag) en D1.09 (woensdag) 
  • cursusprijs: € 190 (AUV-leden: € 171)

Belangrijk om te weten

  • De aanmelddeadline voor dit vak is inmiddels verstreken, aanmelden is niet meer mogelijk.
  • Dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg voor actuele roostergegevens: www.rooster.uva.nl
  • Studiemateriaal: een studiehandleiding wordt op Canvas ter beschikking gesteld.
  • U volgt dit Open UvA-college als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen (geen werkcolleges), geen tentamen doet en geen studiepunten behaalt. 

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen. Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook bijzondere lezingen en collegereeksen. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Feiten & cijfers
Vorm
Open UvA-college
Voertaal
Nederlands
Start
Februari