Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

De wereld in delen: Inleiding regiostudies

Regiodeskundigen werken vanuit het wetenschapsfilosofisch besef dat beweringen over regio’s en culturen altijd gekleurd zijn.

In de reeks De wereld in delen staan we stil bij dergelijke inkleuringen. Wij kijken daarbij ook naar historische ontwikkelingen als de opkomst van natiestaten, de modernisering en globalisering. UvA-docenten worden afgewisseld met gastdocenten. Zij zijn allen deskundig op de specifieke terreinen van Midden-Oostenstudies, mediterrane studies, Europese studies (Noord-Europa), Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies en Scandinavië studies.

De wereld in delen is het vervolg op de collegereeks De wereld van de mens, die ieder najaar als Open UvA-college wordt aangeboden.

Docent-coördinator

dhr. dr. R.A.F.L. (Robbert) Woltering

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Semitische talen en culturen

Data, tijd, locatie en prijs

  • 3 februari t/m 18 maart 2020
  • maandag van 17.00-19.00 en woensdag 15.00-17.00 uur  
  • Oudemanhuispoort, D1.09 (beide dagen)
  • cursusprijs: € 190 (AUV-leden: € 171)

Let op: dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen ook tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg daarom altijd het rooster voor actuele gegevens.

Belangrijk om te weten

Cursustype Open UvA-college
Onderwijsvorm Hoorcolleges
Voertaal Nederlands
Studiemateriaal nader op te geven artikelen
Overige informatie U volgt het OUC als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen en geen werkcolleges, geen tentamen mag doen en geen studiepunten mag behalen. 
Uiterste aanmelddatum Uiterlijk 10 dagen voor aanvang, plaatsing op basis van beschikbaarheid.

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen. Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook bijzondere lezingen en collegereeksen. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

De wereld in delen: Inleiding regiostudies
Vorm Open UvA-college
Studielast EC, 7 weken
Voertaal Nederlands
Start Februari