Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Open Programma

De wereld in delen: Inleiding regiostudies

Regiodeskundigen werken vanuit het wetenschapsfilosofisch besef dat beweringen over regio’s en culturen altijd gekleurd zijn.

In de reeks De wereld in delen staan we stil bij dergelijke inkleuringen. Wij kijken daarbij ook naar historische ontwikkelingen als de opkomst van natiestaten, de modernisering en globalisering. UvA-docenten worden afgewisseld met gastdocenten. Zij zijn allen deskundig op de specifieke terreinen van Midden-Oostenstudies, mediterrane studies, Europese studies (Noord-Europa), Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies en Scandinavië studies.

De wereld in delen is het vervolg op de collegereeks De wereld van de mens, die ieder najaar als Open UvA-college wordt aangeboden.

Docent

Dr. R.A.F.L. (Robbert) Woltering

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Semitische talen en culturen

Data, tijd, locatie en prijs

  • 2e semester van studiejaar 2021-2022
  • tijd: wordt nader bekendgemaakt
  • locatie: wordt nader bekendgemaakt
  • cursusprijs: € 190 (AUV-leden: € 171)

Let op: dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen ook tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg daarom altijd het rooster voor actuele gegevens.

Belangrijk om te weten

  • Uiterste aanmelddatum: 30 januari 2022, plaatsing op basis van beschikbaarheid.
  • Studiemateriaal: nader op te geven artikelen
  • U volgt dit Open UvA-college als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen (geen werkcolleges), geen tentamen doet en geen studiepunten behaalt. 

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen. Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook bijzondere lezingen en collegereeksen. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Feiten & cijfers
Vorm Open UvA-college
Voertaal Nederlands
Start Februari