Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Open Programma

Inleiding in de kunstgeschiedenis I

De collegereeksen Inleiding in de Kunstgeschiedenis I, II en III geven een overzicht van de westerse kunstgeschiedenis, vanaf de klassieke oudheid tot heden. 

Behandeld worden de belangrijkste kunstwerken, gebouwen, artistieke stromingen, opvattingen en begrippen in de westerse kunstgeschiedenis. Daarnaast komen belangrijke kunsthistorische thema's aan de orde, zoals het veranderende kunstbegrip, de problematiek van de stijlbenamingen, iconografische vraagstukken en ontwikkelingen in het mecenaat. 

Het Open UvA-colleges Inleiding in de kunstgeschiedenis I wordt aan het begin van het eerste semester gegeven. Aansluitend hierop kan, eveneens in het eerste semester Inleiding in de kunstgeschiedenis II gevolgd worden. In het tweede semester volgt dan Inleiding in de kunstgeschiedenis III.

Docent

Dr. E.M. (Esther) Mulders

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Kunstgeschiedenis

Data, tijd, locatie en prijs

  • 12 september t/m 20 oktober 2022
  • maandag en donderdag van 15.00-17.00 uur
  • Oudemanhuispoort, D0.08
  • cursusprijs € 190 (voor AUV-leden € 171) 

Let op: dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen ook tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg daarom altijd het rooster voor actuele gegevens.

Belangrijk om te weten

  • Aanmelden voor dit OUC is helaas niet meer mogelijk, alle vrije plaatsen zijn inmiddels bezet.
  • Studiemateriaal: Janson's History of Art: the Western Tradition. Laatste editie (ca. € 150).
  • U volgt dit Open UvA-college als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen (geen werkcolleges), geen tentamen doet en geen studiepunten behaalt. 

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook bijzondere lezingen en collegereeksen. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Feiten & cijfers
Vorm Open UvA-college
Studielast 0 EC, 6 weken
Voertaal Nederlands
Start September