Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Open Programma

Inleiding in de westerse kunstgeschiedenis II

De collegereeksen Inleiding in de Kunstgeschiedenis I, II en III bieden een overzicht van de westerse kunstgeschiedenis, vanaf de klassieke oudheid tot heden. 

Behandeld worden de belangrijkste kunstwerken, gebouwen, artistieke stromingen, opvattingen en begrippen in de westerse kunstgeschiedenis. Daarnaast komen belangrijke kunsthistorische thema's aan de orde, zoals het veranderende kunstbegrip, de problematiek van de stijlbenamingen, iconografische vraagstukken en ontwikkelingen in het mecenaat.

Het college Inleiding in de Kunstgeschiedenis II sluit aan op Inleiding in de kunstgeschiedenis I. In het voorjaar van 2023 kunt u het laatste deel volgen, Inleiding in de kunstgeschiedenis III

Docent

Dr. E.E.P. (Elmer) Kolfin

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Kunstgeschiedenis

Data, tijd, locatie en prijs

  • november - december 2023 (data worden nader bekendgemaakt)
  • Oudemanhuispoort, D0.08 (maandag) en D1.08 (donderdag)
  • cursusprijs € 190 (voor AUV-leden € 171) 

Belangrijk om te weten

  • Kunstgeschiedenis II wordt in het najaar van 2023 opnieuw gegeven.
  • Dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg voor actuele roostergegevens: www.rooster.uva.nl
  • Studiemateriaal: Janson's History of Art: the Western Tradition. Dit handboek is niet bij de cursusprijs inbegrepen. 
  • U volgt dit Open UvA-college als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen (geen werkcolleges), geen tentamen doet en geen studiepunten behaalt. 

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook lezingen en collegereeksen van emeriti. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Feiten & cijfers
Vorm
Open UvA-college
Studielast
0 EC, 7 weken
Voertaal
Nederlands
Start
November