Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Vroegmoderne geschiedenis

Leer de geschiedenis van Europa kennen, vanaf de Renaissance tot en met de Industriële Revolutie. Voorafgaand aan ieder hoorcollege bestudeert u een hoofdstuk uit het handboek van John Merriman, A History of Modern Europe. De kennis uit het handboek wordt in de hoorcolleges verder verdiept en in een groter kader geplaatst. 

Docent-coördinator 

 

dhr. dr. J.A.M. (Jonas) van Tol

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Geschiedenis

Data, tijd(en), locatie en prijs

  • 3 februari t/m 19 maart 2020
  • maandag van 11.00-13.00 uur en donderdag van 15.00-18.00 uur
  • Oudemanhuispoort, D1.08 (beide dagen) 
  • cursusprijs: € 190 (AUV-leden € 171)

Let op: dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen ook tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg daarom altijd het rooster voor actuele gegevens.

Belangrijk om te weten

Cursustype Open UvA-college
Onderwijsvorm Hoorcolleges
Voertaal Nederlands 
Studiemateriaal John Merriman, A History of Modern Europe, vol.1: From the Renaissance to the Age of Napoleon (4e editie; New York en Londen 2019)
Overige informatie U volgt het OUC als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen en geen werkcolleges, geen tentamen mag doen en geen studiepunten mag behalen. 
Uiterste aanmelddatum Uiterlijk 10 dagen voor aanvang, plaatsing op basis van beschikbaarheid.

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook bijzondere lezingen en collegereeksen. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Vroegmoderne geschiedenis
Vorm Open UvA-college
Studielast EC, 7 weken
Voertaal Nederlands
Start Februari