Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Open Programma

Kunst en cultuur in Europa: een cultuurgeschiedenis in objecten en concepten

Opslaan in favorieten

Het vak beoogt een referentiekader te bieden aan de hand van specifieke objecten om vertrouwd te raken met bepalende concepten uit de Europese cultuurgeschiedenis. Het gaat daarbij om begrippen, denkkaders, kunstvormen en kunsttermen die de domein-specifieke overzichten overstijgen en zijn uitgegroeid tot zogeheten ‘culturele tradities’. Tegelijkertijd leert u de belangrijkste bronnen kennen die de verhalen, thema’s en motieven hebben geleverd die in de kunsten zijn verbeeld. Verder biedt de cursus een comparatief perspectief op verschillende kunstvormen. De reeks is bedoeld als vlechtwerk waarin de ontwikkeling van de verschillende kunsten en  invloedrijke ideeën met elkaar verbonden zijn.

Docenten

Dhr. dr. A.R. (Arjan) de Koomen

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Kunstgeschiedenis

Mw. prof. dr. H. (Hanneke) Ronnes

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Algemene Cultuurwetenschappen

Data, tijd, locatie en prijs

  • 8 februari t/m 17 maart 2021
  • maandag van 11.00-14.00 uur en woensdag van 12.00-15.00 uur
  • online
  • cursusprijs: € 190 / € 171 (AUV-leden)

Let op: dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen ook tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg daarom altijd het rooster voor actuele gegevens.

Belangrijk om te weten

  • Uiterste aanmelddatum: 24 januari 2021, plaatsing op basis van beschikbaarheid.
  • Studiemateriaal: Laurie Schneider Adams, Exploring the Humanities: Creativity and Culture in the West, Prentice Hall 2005, ISBN-10: 0130490954; ISBN-13: 9780130490957 (twee afzonderlijke delen).
  • U volgt dit Open UvA-college als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen (geen werkcolleges), geen tentamen doet en geen studiepunten behaalt. 

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen. Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook bijzondere lezingen en collegereeksen. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Feiten & cijfers
Vorm Open UvA-college
Studielast 0 EC, 6 weken
Voertaal Nederlands
Start Februari