Open Programma

Niet-westerse filosofie: Traditie en moderniteit

Opslaan in favorieten

In de reeks Niet-westerse filosofie: Traditie en moderniteit wordt de discussie over het al dan niet universele karakter van de moderniteit behandeld. Wij doen dit aan de hand van moderne en hedendaagse denkstromingen in India, China, de islamitische wereld, Rusland en Afrika.

Aan bod komen vragen als: is de moderniteit één enkelvoudig of een inherent pluralistisch verschijnsel? Heeft de modernisering in niet-westerse tradities primair onder westerse invloed plaatsgevonden - of weerspiegelt ze ook een interne dynamiek? En de vraag naar de communitaristische vorm die verscheidene recente kritieken op de westerse moderniteit aannemen.

Dr. M.M. (Michiel) Leezenberg

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Philosophical Tradition in Context

Data, tijd, locatie en prijs

• 3 november t/m 15 december 2021
  • woensdag van 15.00 -18.00 uur
  • Oudemanhuispoort D1.08
  • Cursusprijs: € 180 / € 162 (voor AUV-leden).

Let op: dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen ook tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg daarom altijd het rooster voor actuele gegevens.

• Uiterste aanmelddatum: 24 oktober 2021, plaatsing op basis van beschikbaarheid.
  • Ter ondersteuning van de hoorcolleges wordt gebruikgemaakt van 25 Eeuwen Oosterse filosofie, red. Jan Bor en Karel van der Leeuw. Boom/Meppel, 2003. Aanvullende teksten worden via Canvas beschikbaar gesteld.
  • U volgt dit Open UvA-college als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen (geen werkcolleges), geen tentamen doet en geen studiepunten behaalt.

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen. Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook bijzondere lezingen en collegereeksen. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Feiten & cijfers
Vorm Open UvA-college