Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Open Programma

Praktische filosofie 2

Bij Praktische Filosofie 2 maakt u kennis met de verschillende disciplines binnen de filosofie die politiek-filosofische stromingen, maatschappijkritische standpunten en cultuurfilosofische analyses bestuderen.

Het gaat dan om vragen als: Wat is de aard van politiek gezag? Wanneer is een maatschappij rechtvaardig te noemen? Wat is de rol van macht in sociale verhoudingen?

Docent

Data, tijd(en), locatie en prijs

  • 7 november t/m 13 december 2022 
  • maandag van 15.00-17.00 uur en dinsdag van 15.00-17.00 uur 
  • Oudemanhuispoort D0.09
  • cursusprijs: € 190 / € 171 (AUV-leden)

Let op: dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen voor en tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg daarom altijd het rooster voor actuele gegevens.

Belangrijk om te weten

  • Uiterste aanmelddatum: 23 oktober 2022, plaatsing op basis van beschikbaarheid.
  • Ter ondersteuning van de hoorcolleges wordt gebruikgemaakt van het handboek van John Christman, Social and Political Philosophy: A Contemporary Introduction, 2002, en een reader met werkgroepteksten (te downloaden van Canvas).
  • U volgt dit Open UvA-college als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen (geen werkcolleges), geen tentamen doet en geen studiepunten behaalt. 

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook bijzondere lezingen en collegereeksen. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Feiten & cijfers
Vorm Open UvA-college
Voertaal Nederlands
Start November